Odločila sem se v 1. razredu

Pogovarjala sem se s Karmen zanimalo nas je, kaj Karmen počne v prostem času in kaj jo je pritegnilo k športu, ki ga je izbrala.IMG_2262

Kdaj si začela s plavanjem?
S plavanjem sem začela v 1. razredu in do 11. leta še nisem aktivno plavala. Aktivno plavati in tekmovati pa sem začela v 5. razredu, ko sem se prestavila v višjo skupino.

Kdo te je navdušil za ta šport?
Na začetku se nisem hotela ukvarjati s športom, ampak je mami v 1. razredu rekla, da se moram odločiti za eden šport in ker sem že od nekdaj rada plavala, sem se tudi odločila za plavanje.

Kdo je tvoj vzornik? Kakšen je?
Moja vzornica je Anja Čarman, saj plava na dolge proge (400 m, 800 m, 1500 m)

Kaj imaš najraje pri tem športu?
Pri plavanju mi je zelo všeč družba in ker hodimo na tekme in priprave v tujino, seveda pa mi je tudi všeč, če dobim kakšno medaljo.

Kaj vse si že dosegla?
I
mam že veliko medalj in tudi 2 pokala. Letos mi je tudi uspelo dobiti  štipendijo sicer imam pa iz državnih prvenstev 7 bronastih medalj.

Kaj želiš v tem športu še doseči?
Želim dobiti več kot 620 točk v eni disciplini, saj bi imela večjo štipendijo. Seveda pa si želim osvojiti tudi naslov državne prvakinje ter 100 prosto plavati pod 1 minuto.

Kako poteka trening?
Trening imam vsak dan od ponedeljka do sobote. Ob torkih, sredah in četrtkih pa hodimo tudi na jutranji trening, ki se začne ob 6.15 uri. Ob ponedeljkih, torkih in četrtkih imamo trening bolj pozno in sicer ob 17.30 v fitnesu. Nato gremo ob 16.30 še v bazen na trening do 20.30. Ob sredah imamo fitnes ob 16.30 in nato še od 17.30 do 19.30 trening v bazenu. Ob petkih imamo samo trening od 17.45 do 20.00. Ob sobotah pa imamo včasih tekmo, včasih pa trening od  09.00 do 11.00. Treningi so različnega tipa. Imamo maximalno porabo kisika, laktatni prag, anaerobne treninge ali pa trening za stopnjevanje hitrosti. Najbolj mučni je seveda trening z maximalno porabo kisika.

Si bila kdaj v tujini? Katera država ti je bila najbolj všeč in zakaj?
Bila sem  že v Bosni in Hercegovini, Slovaški v Bratislavi, na Hrvaškem in v Italiji. Najbolj všeč mi je bilo v Bosni, ker smo bili v hotelu s 4 zvezdicami, lahko smo si ogledali znamenitosti, ko smo imeli pavzo in tudi s soplavalci in soplavalkami smo se zelo razumeli.

Mogoče boš še kaj dodala za na konec?
Dodala bi samo to, da če si zdrav in nisi oviran s kakšnimi boleznimi, treniraj ali pa delaj kar si želiš postati, saj se ljudje, ki jih ovira bolezen trudijo po svojih najboljših močeh in trenirajo, kolikor lahko.

Naredila: Besarta Brahimaj

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s