Ostržek se potepa

Nekega vročega popoldneva se je Ostržek v kratkih hlačah odpravil na potep. Še sam ni vedel, kam gre. Sonce ga je grelo v hrbet. Po poti je opazoval oblak različnih oblik in lepe pisane rože. Ostržek je premišljeval, da bi te lepe pisane rože podaril Pepetu. Pepe je imel rojstni dan. Ostržek je res nabral rože. Pepe je res rad imel Ostržka. Tudi Ostržek je res rad imel Pepeta.
Ostržek je imel dve svoji najboljši prijateljici. Prva je bila Klara in druga je bila Katja. Prosil ju je, da naj spečeta torto. Torta je bila čokoladna. Na torti je gorelo dvainosemdeset svečk. Ko je bil že večer, je Ostržek rekel Klari in Katji, naj zamotita Pepeta. Pepeta sta odpeljali na vrt. Ta čas je Ostržek obesil balone, okraske in pripravil mizo. Katja je zamotila Pepeta, Klara pa je odšla po prijatelje. Zabava se je pričela. Trajala je preko polnoči. Takrat so se vsi odpravili spat.
Zjutraj se je Ostržek že spet odpravil na potep. Ujela ga je huda nevihta. Čez nekaj časa se je vrnil domov. Tiste nevihte nikoli ni pozabil.
Iva Arh, 3.a

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s