Moj prvi ples s plesalko

(Doživljajski spis)
Ležal sem v postelji. Bil sem nekoliko vznemirjen pa tudi strah je bil prisoten. Kajti vedel sem, da bom v sredo prvič plesal v paru, s punco seveda. Bal sem se, če bom prvi šel po punco, da se mi bodo drugi smejali.
Zjutraj sem se hitro zbudil. Pojedel sem kosmiče in mama me je peljala v šolo. Začel se je pouk, jaz pa sem čimprej hotel videti, kako bo, ko se bodo začele plesne. Pouk je mineval počasi, a vse enkrat mine. Takoj, ko je zazvonilo, sem stekel do jedilnice in tam pojedel kosilo. Zelo hitro kot vlak sem odhitel do telovadnice, kjer imamo plesne vaje. Nekaj časa sem bil sam, a kmalu so prišli še drugi. Učiteljica je rekla, naj se postavimo v dve vrsti. Nato pa je prišel ta dogodek. Izbrati smo si morali plesalko. Bilo me je zelo strah. Imel sem potne roke, v grlu sem požiral slino, kot bi bil to nekakšen test. Potem pa sem malo pomislil in ugotovil, da v resnici to je test. To je test poguma. Ker pa nisem hotel biti mevža, sem se opogumil in si dejal, da bom zmogel. Stopil sem naprej in si ogledoval plesalke. In takoj vidim lepoto pravo zame. Pogledam jo in se kot blisk napotim proti njej. Primem jo za roko in čutim veliko olajšanje. Vsi krči so popustili, bolečina je prenehala in čutil sem veselje. Zelo dolgo smo plesali, dokler ni bila ura pol treh. Takrat se je ples končal. Ves vesel in zadovoljen sem se odpravil domov.
Mamici in atiju sem vse povedal. Bila sta ponosna name, ker sem se opogumil in prvi šel po plesalko. Tudi sam pri sebi sem čutil ponos. In od takrat naprej me zagotovo ne bo več strah izbrati plesalko.

Žan Umek, 6.b

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s