Ti in jaz

V ponedeljek, 9. 5. 2016, smo se učenci 6.–9. razreda v različnih delavnicah spoznavali s temami povezanimi z odraščanje, puberteto, zaljubljenostjo, ljubeznijo, spolnostjo in podobno.

Naravoslovni dan Ti in jaz smo osmi razredi preživeli v delavnicah Ljubezen v umetnosti (Gregor Germ in Robert Fuks), Imava se rada (Melita Zagorc Vegelj), Ljubezen skozi čas (Vilma Malečkar), Ljubezenski grižljaji (Helena Bizjak) ter Komunikacija in odnosi v športu (učitelji športne vzgoje). Delali smo po skupinah, vsak si je lahko izbral dve delavnici.

V delavnici ljubezen skozi čas smo najprej opisali idealnega partnerja, potem pa smo primerjali zveze in odnose v starih časih z današnjim.  Na primer včasih so se pari sestajali za kozolci, hišami ali drugih skrivnih mestih, danes pa se dobivajo predvsem v restavracijah in barih, v parkih in v šoli za omaricami. Včasih so fantje prinesli puncam šopke in peli podoknice, sedaj pa se nad puncami samo pritožujejo. Pogovarjali smo se tudi o običajih, na primer, da so na poroki ženina in nevesto obmetavali s koruzo ter kaj pomeni koruzništvo (če dva živita skupaj in se ne poročita).

V delavnici imava se rada smo najprej na listke napisali vprašanja, na katero smo želeli odgovor. V skupinah smo punce napisale, kaj pričakujemo od fantov in obratno so fantje napisali, kaj oni pričakujejo od nas. Punce pričakujemo, da fant ne laže, da je iskren, da mu lahko zaupa, da ne bo varal punce. Fantje pa so pričakovali predvsem telesne čare. Prišli smo tudi do bolj konkretnih tem in smo se preizkusili v natikanju kondoma.

V umetniški pa smo poslušali ljubezenske pesmi, risali motive zaljubljencev in pisali ljubezenske citate.

            There is just  1 thing
                                    2 do
                                    3 words
                                    4 you
                    I love you.

Nika in Hana

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s