Moje popotovanje po zeleni deželi

Med poletnimi počitnicami sem se odpravila na pot na Irsko. Za Irsko so značilni travniki in nizko površje, te smo lahko videli že, ko smo se z letalom spuščali nad glavnim mestom Irske, Dublinom.

11 dni smo prebivali v Dublinu, ogledali pa smo si tudi kraje južno od njega. Manjše mesto Greystones je mesto z veliko ulicami, trgovinami, in gostilnami, mesto pa je tudi ob morju. Morje je zelo hladno. Nekateri domačini so se v vodi kopali, mi pa smo se raje sprehajali po prečudoviti plaži.

Irska1

Povzpeli smo se na Sugarloaf hrib. Visok je 501 metrov in ker na Irskem nimajo veliko hribov je ta eden od najbolj znanih.

Irska 5

Irska pa je značilna po vrtovih in ogledali smo si tudi te. Najbolj znan je Powerscourt Estate. Park je znan po veliko fontanah, kitajskih rastlinah, italijanskih rastlinah in slapu, ki je od samega parka oddaljen nekaj kilometrov. Visok je 121 metrov.

Ker smo imeli srečo z vremenom in je deževalo samo en dan, smo obiskali pustolovski park Zip it. Hodili smo po vrveh, plezali po mrežah, te pa so bile zavezane na visokih drevesih. Bilo je zelo strašno, a zabavno in zanimivo.

Irska4

Na Irskem sem opazila, da imajo drugačne navade. Za kosilo pojedo nekaj lahkega, večerja pa je obilnejša. Pri nas je ravno obratno. Vse ulice na Irskem so si zelo podobne. Vse hiše so vrstne in enake barve, zato sem se tam tudi velikokrat izgubila.

Bivala sem pri starih starših svoje prijateljice in vsi so me sprejeli kot družinskega člana. Vsi ljudje, ki sem jih spoznala, so bili zelo prijazni in zabavni. Zelo rada sem se družila z njimi.

Najpomembnejši praznik na Irskem je St. Patrick’s day. Na ta dan se vsi oblečejo v zelena oblačila in na ulicah so festivali, kjer poslušajo irsko glasbo.

Dublin je prečudovito mesto in v njem se lahko najde veliko znamenitosti in zanimivosti.

Zoija Hana Kozole

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s